Narancs es gyumolcs

  

Birs

Birs - Eszak-citrom birs - egy fa vagy cserje 1,5-5 m magassagban. Birs egyik korai megjelenese gyumolcs minden evben rengeteg gyumolcstermo novenyek. O nem jellemzo rendszeresseget termotest. Ez meghozza gyumolcset a rovid (generativ) es a hosszu hajtasok novekedeset.

Viragos birs rugyek az oldaliranyu (honaljban), a "ro keso osszel, eltavolitasa utan a gyumolcs es megy a telen a rosszul differencialt (eretlen). A legtobb fajta birs samobesplodny. Birsalma fak kezdenek gyumolcsot poliostyu a masodik vagy harmadik evben, de jonnek szem az otodik vagy hatodik evben nyujtanak akar 30-40 kg fa (80 160 kg / ha).

Alatt egy teljes atlagos termes termotest a Kaukazusban egyetlen fa 5-10 kg, egy 1 ha - 200 - 400 n.  Birs a meleg kedvelo gyumolcsok, toleralja ho, legkori aszaly. Csokkentese a homerseklet minusz 28-29 ° C-re ¬ karosodas nelkul. A teli, hosszu hideg idoszakot es a minimalis hatekony alatti homersekleten ¬ - 32 ° lehet serult gyumolcs, vegetativ rugyek es hajtasok egynyari.

Miatt azonban a nagy kapacitasu pobegoproizvoditelnoy, birs fakat utan sulyos karokat, es vissza gyorsan a masodik vagy harmadik evben mar ujra normalis termes.  Birs feluleti helyet a gyokerzet, es utal a nedvesseget kedvelo noveny. A nedves talajok altalaban birs jol erzi magat, es meghozza gyumolcset bosegesen alkoto nagymeretu jo minosegu gyumolcsot.  A talajviszonyok birsalma nem furcsa.

Ez hordozza a sotartalom hasonlo talajviz.  Birs - svetlolyubivoe noveny. Az arnyas fak dolgozzak gyenge gyumolcs rugyek szinte hatarozni.  A donto szerepet a termelekenyseg ayvGy tartozik kivalasztasa fajta szivos, ellenall a szarazsag, betegseg, kartevok, amelyek illeszkednek a meghatarozott feltetelek, Ive - az egyik legertekesebb novenyek a konzervipar szamara. Mar a gyumolcs magas gotavliva Ute lekvart, kompotot, zselek, lekvarok, purek, gyumolcslevek, szorpok.

Gyumolcs birs hasznalt fott, sult, friss  formaban.  Birs - Kultura multivitamin, vitamin-tartalma gyumolcs is jobb alma es korte. A kompozicio a birs gyumolcsok C-vitamin, B?, B, P, nitrogentartalmu anyagok, szerves savak, cukrok. Ezen kivul tartalmaznak nyomelemeket, aromas, pektin es a tanninok, melyek antibakterialis tulajdonsagokkal rendelkeznek.

A gyumolcs nagy, Lemon-sarga, butykos-bordazott, boritva fuzz emlekezteto alma vagy korte, kulonboznek toluk sok zsebbel es egy szilard es savas pep. A gyumolcsok is tartani, ami lehetove teszi szamukra, hogy indul ujrahasznositas az oszi es teli honapokban, amikor az uzemet szukseges nyersanyagokat. Tartalma kulonbozo bioaktiv anyagok, tarolasi idotartamat es magas technologiai szinvonalu nyomja ez a kultura szamos ertekes gyumolcsfak.

A Del-Kazahsztan (Shymkent regio) birs sikeres, de veletlenszeruen dobta yvaetsya, Alma-Ata regioban, kulonosen a hegyvideki teruleteken, birs - igeretes kultura, kulonosen az amator kertek. Korabban valasztek birs mutattak be a kulfoldi fajtak tenyesztese. A nagy resze allt faultetessel, vetomag eredetet, a kulonbozo gyumolcsok es erleles. rossz minosegu. Jelenleg megjelenik a Krim-felszigeten, nehany hozamu fajtak jo gyumolcsot minosegu.

Ive szinte samobesplodna, igy a telepitesi kell tenni a ket vagy tobb evfolyamon, amennyiben vzaimoopyleniya .. Legjobb helyi fajtak vzaimoopyliteli; krimi gazdag. Muscat, Nikita elejen.

Revealed two samoplodnyh minosegu - Beretsky es Muscat, amely lehet ultetni a nyaralok, es a. egy fa nelkul beporzok.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. citromle
  2. Citrus sinensis

  

birsalma, birs gyumolcs, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..